acheter cialis pour augmenter la puissance
topleft
topright

Nyheter/På gång

    Nu är vår festivalsajt för Barne...
    Du har väl inte missat oss på Tw...
Resesajten Tripadvisor har utsett Istanbul till vä...
    Bilgi ve Rezervasyon : Muharre...
Sommaren närmar sig och du kanske söker boende i T...

Kalendarium

Barnens Dag

Stockholm

20 april

Mer info

 

Barnens Dag

Malmö

19-20 april

Mer info

 

Ledarskapsutbildning

Stockholm

26-27 april

Mer info

 

Euroturk Portal

  KONSOLOSLUK ÞUBESÝ,  CUMA-CUMARTESÝ GÖTEBORG’DA     Türkiye Cumhuriyeti  Stokholm Büyükelçiliði Konsolosluk Þubesi Gezici Konsolsoluk hizmeti sunmak üzere  Ýs...
   BOZKIRIN TEZENESÝ TINLADI, GÖNÜL DAÐI ÇINLADI.     Anadolu Bozlak Kültürü’nün en ünlü temsilcisi sayýlan NEÞET ERTAÞ,  Ýsveç’in Baþkenti  Stokholm’de muhteþem...
   TSAF, ÜNÝVERSÝTE ADAYLARINA YÖNELÝK SEMÝNER DÜZENLEDÝ         2014 Sonbahar dönemi  üniversite seçimlerinin  yaklaþmasýný gözönüne alan ...
   Türk Evi kurucular kurulu, Ataða Kalkýyor....        Türk Evi Kurucular kurulu toplanarak mali durumu gözden geçirdiler. Bu toplantýda gelecek dönem için öne...
    Ýsveç Parlementosunun 4 yil önce aldýðý bir kararla Türklerin 1915 yýlýnda bir yandan 1. Dünya savaþý devam ederken diðer yandan katliam yaptýklarýna karar vermiþti. Ýsveç...

Nyhetsbrev

Hitta oss på vår vänsida

LSU|metodo

metodo - nya utbildningar för dig som är engagerad

Euroturk Info & Historia Print E-mail

 
Första numret av Turkiska ungdomsförbundets tidning, Euroturk, kom ut sommaren 1999. TUF hade stora mål och en massa visioner med den efterlängtade Euroturk. Syften och argumenten för att skapa Euroturk var många, framförallt skulle tidningen täcka det behov som fanns hos svensk-turkiska ungdomar. Inslagen skulle vara av det slag att läsaren, främst den turkiska ungdomen, skulle känna igen sig och kunna identifiera sig med innehållet. Tidningen skulle utges på svenska och turkiska, för att även de med annan etnisk bakgrund skulle förstå innehållet och vid behov skulle man även kunna väcka intresse hos myndigheter.

 

Euroturk skulle först och främst vara en tidning skapad av ungdomar, för ungdomar. Den dåvarande TUF styrelsen och Euroturk redaktionen, lyckades minst sagt. Idag, nästan 10 år senare har vi möjligheten att hålla i den största ungdomstidningen utgiven av en etnisk organisation. Vi finns till och med som ljudtidning för de med synnedsättningar eller dyslexi. Euroturk går till statliga bibliotek, myndigheter, skolor och över 3500 hushåll. Och denna, svensk-turkiska tidning beräknas ha över 20 000 läsare. Den är den första och är fortfarande den enda i sitt slag.

 

Euroturks öppna redaktionsmöten har genom åren gästats av många ungdomar, från flera olika nationaliteter. Layouten, innehållet och formatet har förändras i takt med chefredaktörsbytena. Men alla inblandade har alltid haft samma mål med Euroturk; Den ska bli Sveriges bästa ungdomstidning utgiven av Sveriges bästa etniska organisation, Turkiska Ungdomsförbundet. Och vi kan med glädje säga att vi är på god väg…

 


Vad är då idén med Euroturk?

 

 

•Euroturk ska verka som en plattform för svensk-turkiska ungdomar, där de kan komma till tals i olika frågor och samtidigt inspireras till att delta i föreningslivet och i TUF:s verksamhet.


•Euroturk ska vara ett verktyg för att informera, bilda och kommunicera med ungdomar, då inte bara med turkiska ungdomar, utan även ungdomar med annan etnisk bakgrund.

 

•Euroturk ska väcka debatter och sporra ungdomar till att bli delaktiga i frågor om identitet, kultur, utbildning, rasism, samhälle och liknande.

 

•Euroturk ska ge turkiska ungdomar en chans att påverka sin egen situation genom att göra Euroturk till en rolig, modern, attraktiv och samtidigt lärorik tidning med inslag som ungdomarna kan identifiera sig med.


 

Idag består redaktionsteamet av ungefär tio ideella skribenter som medverkar i varje nummer och lika många som skriver när de själva känner för det. Så vill man medverka är man mycket välkommen på reaktionsmötena där tidningen planeras och formas. 

Vi försöker på bästa sätt anpassa oss efter läsarnas synpunkter och önskemål. Konstruktiv kritik gör oss bara starkare, så kom gärna med kritik. Men med det menar vi inte att du ska läsa Euroturk med ett kritiskt öga.

 

Var med Du också! Vi kräver inga betyg, ingen akademisk journalistexamen, inga attachéväskor utan det viktigaste är att du har ett gediget intresse att uttrycka dig i skrift och en vilja att skriva reportage och artiklar om allt mellan himmel och jord! Kom bara ihåg att redaktionen arbetar helt på ideell basis och att det inte utbetalas någon form av ekonomisk ersättning. Intresserad? Maila då till This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it och berätta lite om dig själv och vad du skulle vilja bidra med!


Vill du prenumerera på tidningen så kostar det endast 100:- / 6 nr för privatpersoner
och 200:- / 6 nr för myndigheter, skolor och företag. Samma priser gäller för ljudtidningen.

 

Är du intresserad är du välkommen att höra av dig till kansliet på telefonnummer:

08-652 23 05


Glöm inte att avgiften inte bara betalar tidningen, den stödjer en ideell verksamhet som arbetar för ungdomar.

 

 
 • Svenska
 • English
 • Türkçe

 

Euroturk - Bli skribent

 

Vår tidning

Bildgalleri

 • Klicka för alla bilder
 • Klicka för alla bilder
 • Klicka för alla bilder
 • Klicka för alla bilder
 • Klicka för alla bilder
 • Klicka för alla bilder
 • Klicka för alla bilder
 • Klicka för alla bilder
 • Klicka för alla bilder
 • Klicka för alla bilder
 • Klicka för alla bilder

Turkiska Ungdomsförbundet | Ýsveç Türk Gençlik Federasyonu | Tel:08-652 24 38 | info(a)tuf.nu 

©Copyright 2013 Turkiska Ungdomsförbundet